katsomassa elokuvaa

20 vuotta "Matrix". Valitsimme väärän pilleri

Date: 2020-07-11 03:42

31. Maaliskuuta 1999, maailma oli aikeissa muuttaa ikuisesti. Liikkuvan ulos elokuva "Matrix", luoma sitten Wachowskin veljekset omasta käsikirjoituksen, ja kaikki me, yleisö, otti pilleri, aukko, koska ne näytti meille uuden elokuvamainen aikakauden tulossa luvulle. Anteeksi, olimme väärässä. Matrix vain kerran käynnistetään, antaa meille loukkaavaa mahdollisuus nauttia tunne deja vu.

ajatus elokuva ei ole uusi: maailman miehet alle voima, korkeampi mieli, joka löysi hyvin liioiteltu tapa naamioida niiden valta-asema. Joten, romaani kuuluisa englanti science fiction kirjailija Eric Frank Russellin "Hetki", julkaistiin vuonna 1943, päähenkilöt huomaavat, että ihmiset ovat vain orjia outoja olentoja, joiden mies, tai pikemminkin hänen tunteita, on vain virtalähde. Lisäksi tietoa kunkin merkkiä on tullut juuri hyväksymisen jälkeen eräänlainen "pillereitä", joka koostui mezcal, metyleenisininen ja jodia sekoitetaan tietty osuus. Lyhyesti, keskeinen elementti, juoni ei ole ainutlaatuinen. Mutta Wachowskin veljekset onnistuneet antamaan vanha filosofinen vertaus, tähän asti näkymättömät muodossa.

Kaikki nämä "vaikutukset luoti", suodattimet, kovaa taistelee tyyliin kung fu suljetussa tilassa, ammunta, jossa korkea frame rate ja muut tekniikoita myöhemmin kopioida muiden elokuvantekijät lukemattomia kertoja, tuli todellinen ilmestys. Jos aikaisemmin, elokuvantekijät täytyi käyttää paljon vaivaa viettää paljon aikaa saavuttaa ainakin jonkinlainen realismi, jonka ilmentymä ruudulla fantasioita, mutta nyt, uuden aikakauden tehokkaita tietokoneita, ne tuli ilmaiseksi. Nyt lento ajatus on rajoitettu vain oman lahjakkuus.

se on turvallista sanoa, että "Matrix" on tullut katsojille, mitä oli "Star wars" todellinen vallankumous, aika, kone, joka saa sinut nähdä tulevaisuuteen elokuva. Ja jos hedelmällisen maaperän "Star wars" tuli galaxy loistavia Johtajia, joista jokainen toi jotain uutta, usein luoda koko sub-genrejä, niin jotain tällaista piti tapahtua sen jälkeen "Matrix". Niin se näytti meille sitten.

Mitään ei ole tapahtunut kuin, että. Luomisen vapautta pysähtyi, kuin ritari tienristeyksessä, edessä kivi, jossa on teksti "go jätti - investointi menettää". Jatko korvattiin remakes ja päinvastoin. Rajaton visuaalisia mahdollisuuksia, joita käytettiin kertoa saman tarinan jo kymmenennen kerran. Ei, ei ilman välähdyksiä on mrachnaya elokuvamainen taivaankansi ei ole tehnyt. Joten, esimerkiksi, tuli kinosalona marvel, ikävästi paitsi yleisön, mutta myös omistajat elokuvateatteri ketjut. Joka tapauksessa merkittävä osa sitä. Mutta lupasi "Matrix" harppaus ei tapahdu.

Vuonna 2017, Warner Bros. puhutaan uudelleenkäynnistyksen "Matrix" ilman Wachowski. Ja se oli selkeä osoitus siitä, että jossain vaiheessa elokuva oli valinnut väärän pillerin. Koska Matriisi on Wachowskin on, tai pikemminkin niiden kuvia ja ajatuksia, puettuna selluloidi. Ilman niitä - tämä on vain yksi projekti monien, jossa ihmiset latex ja musta takki, taistelevat koneita varten valoisampaa tulevaisuutta. Näyttää siltä, että meillä kaikki olivat Matriisi, ja näin ollen agentti Smith, joka väitti, että ihmiset ei tarvitse täydellinen maailma ilman kärsimystä, hän oli täysin oikeassa.

"tiedän, että kuulet minua. Minä tunnen sinut. Tiedän, että olet peloissasi. Pelkää meitä. Ovat pelkää muutosta. En tiedä tulevaisuudesta. En aio ennustaa, miten se päättyy. Voin vain sanoa, mistä aloittaa. Nyt suljen ja sitten näyttää ihmisille, mitä halusit piilottaa. Näytän heille maailman ilman sinua. Maailma ilman käskyjä ja kieltoja, maailma ilman rajoja. Maailma, jossa kaikki on mahdollista. Mitä tapahtuu seuraavaksi - sinä päätät".